Wie zijn wij?

 
 
            "De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles,
                     maar zij maken van alles het beste!"
 
Wij zijn Mariel & Gerbrand, beheerders van de natuurlijke Mengelmoestuin te Ammerstol. 

In onze zoektocht naar een bewuster, evenwichtiger en ontspannen (?!) leven is het idee ontstaan om te proberen zoveel mogelijk in ons eigen onderhoud te voorzien en te leven met en van ons land.

We hebben genoeg van altijd maar weer beter, mooier en meer.
We willen gewoon "roeien met de riemen die we hebben" en wat meer relativeren en accepteren, en dat genoeg vinden. Die levenshouding weerspiegeld zich geheel in onze tuin.
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 
In het jaar 2000 hebben we ons huis en al onze spullen verkocht. Vervolgens hebben we het vliegtuig naar Turkije gepakt en vanaf daar met het openbaar vervoer door het midden- Oosten, West- over de Himalaya naar Oost-Azie tot aan Bali gereisd. Vervolgens weer een stuk terug. Met elk soort  vervoer wat maar voor handen was, zonder vooropgezet plan, daar waar de wind ons heen voerde.

Dat doet iets met een mens..

Bij thuiskomst, na 2,5 jaar heeft het idee hoe ons leven nu in te richten enigszins wat vorm moeten krijgen maar inmiddels weten we niet beter. Gewoon datgene doen wat in je hart ligt, het liefst samen.

Ervaren dat we onderdeel zijn van de kosmos en daarmee samenwerken. Die samenwerking zien wij als heel bijzonder. Het leven versimpelen, eerlijk leven, dat is ons streven.

 

In 2004 zijn we begonnen met onze Mengelmoestuin op een braak liggend stuk bouwterrein. Daar hebben we heerlijk lopen ploeteren!
Totdat Mariel begin 2006 ziek werd en behandeld moest worden voor kanker.
Het buiten zijn en werken in de natuur werkte helend voor haar. 
Eind 2006 hebben we besloten een stuk land te kopen om daar onze Mengelmoestuin voort te zetten. Dit wederom zonder vooropgezet plan, gewoon daar waar de wind ons heen voert..

Mariel heeft na verschillende kruiden workshops een opleiding kruidengeneeskunde gedaan via het Kruidenrijk. Ze werkt graag met inheemse kruiden uit haar directe omgeving. Immers, wat een mens nodig heeft groeit altijd in de buurt. Zo zit de natuur in elkaar.

Ook Gerbrand heeft het groene licht gezien en heeft zich omgeschoold tot vakbekwaam Hovenier. De cirkel sluit zich langzaam maar zeker..