Nieuws


winterzonnewende - zaterdag 21 december 2019

We naderen de winterzonnewende. Afgelopen zaterdag is de plant- en snoeitijd begonnen.Dat betekent een dalende maanbaan. De krachten zijn actief neerwaarts. We beginnen nu aan de laatste donkere dagen voor kerst. De zon zakt steeds verder weg.De winterzonnewende is de dag dat de zon haar laagste punt bereikt.Er is meer duisternis dan licht.
 

 

De natuur heeft zich teruggetrokken onder de grond en is geheel in ruste gegaan. De bladeren zijn van de bomen gevallen, de vogels houden zich stil en het meeste loof is afgestorven.De scheppingskrachten trekken zich terug. In de natuur heerst verstilling…Hoe mooi zou het zijn om die verstilling mee te beleven?  
 
De hele natuur wacht in spanning af op de terugkeer van de zon.
De zon die leven en licht zal schenken.
Want zo rond de komende winterzonnewende zullen de scheppingskrachten, de levensgeest langzaam ontwaken voor een nieuw begin. 
We halen groene takken in huis als belofte op het nieuwe leven en ontsteken kaarsjes als hoop op nieuw licht. Het is de tijd om je even stil te houden, voor bezinning.
Net als de zon, die ook even op de plaats rust houdt.
Daarna gaan de dagen weer lengen. De terugkomst van het licht!

Door de geboorte van het licht te vieren, vier je het verbonden zijn. Je verbind je met alles op aarde. De planten, dieren en de mensen; in de gehele schepping en in elk aspect van het leven, is de werking van het licht merkbaar. We vieren het licht en daarmee het leven! 

De eerste van de dertien heilige nachten (24/25 dec) vangt dan aan.
In deze periode van heilige nachten doen wij zoveel mogelijk helemaal niks.
We proberen ons door verdieping en bezinning af te stemmen.
We lopen het spiraal om uit te drukken dat dit de cyclus van het leven is. Het is de tijd om het afgelopen jaar af te sluiten. Wij zullen ons voor even terug trekken om de stille tijd te ondergaan..

Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor alle aandacht, enthousiasme, inzet, belangstelling en support!!
Wij zijn dankbaar voor datgene wat tot ons gekomen is het afgelopen jaar.
Graag hopen wij jullie weer te zien of te ontmoeten in de volgende cyclus. Rest ons nu alleen nog iedereen die dit leest fijne dagen toe te wensen...

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >