Nieuws


start van het seizoen - donderdag 3 januari 2019

 
 
De aankomende weken is een prima tijd om nieuwe zaden te bestellen. De gids van de Bolster (www.debolster.nl) is binnen en omdat het savonds nog lekker vroeg donker is blijft er nog tijd genoeg over om de zaden te checken en de voorraad eens door te lopen. 

Bewust kiezen voor Biologisch zaad is bewust kiezen voor behoud van de aarde en voor gezond voedsel. Tevens kan je je groente niet biologisch noemen als je geen bio zaad gebruikt. Het gaat om de keuze die je maakt, niet om het naampje.
Want ook je grondbewerking dient in die overeenstemming te zijn.

 Er komt er een nieuw moestuinplan (waar we ons niet altijd aan houden) voor het komende seizoen en we lopen alles van het afgelopen jaar nog eens kritisch na. Wat ging er het afgelopen jaar goed, niet goed of was ronduit rampzalig?
Alle notitie’s van het afgelopen jaar worden bij elkaar gelegd. 
Maar we doen niet al te moeilijk. Het gaat er vooral om dat we erg veel plezier beleven met die moestuin en de samenwerking met de natuur. 
Al heb ik het idee dat sommige denken dat moes tuinieren een universitaire studie is.

Dat we er heerlijk uit kunnen eten (enkel wat wij lekker vinden) en vooral van kunnen genieten, dat is belangrijk! Maar de grond moet goed rijk zijn en de groente eruit gezond met veel levenskracht! 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >