Nieuws


yin yoga - dinsdag 12 juni 2018

 

Yin yoga is een yogavorm waarbij de houding 3-5 minuten aangehouden wordt zodat het bindweefsel langzaam wordt opgerekt en daardoor beter hydrateerd. Hierbij worden spieren opgerekt, maar ook ontspannen.
Een ander bijkomend voordeel is dat in de Yin houdingen de meridianen in het lichaam ondersteund worden. De energie kan er op deze manier beter doorheen stromen wat een positief effect heeft op het totale welzijn. Je voelt je fitter, emotioneel stabieler en de organen worden ondersteund.

Door het langer aanhouden van een Yin houding, die vrijwel allemaal zittend of liggend worden uitgevoerd krijg je de ruimte om naar binnen te keren, zodat je ruimte maakt in je hoofd en je lichaam. Hierdoor kun je nog meer gaan ervaren wat er in je lichaam gebeurt. Je kunt echt gaan voelen wat zich in je lichaam afspeelt.
 
Iedere yogavorm kun je zien als een meditatie in beweging. Bij yin yoga gaat dit nog sneller en eenvoudiger doordat je 3-5 minuten in een houding blijft. Je hebt de ruimte om bepaalde sensaties, gevoelens en gedachten te observeren.
Voor deze vorm van yoga is geen ervaring noodzakelijk.
 
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van yoga voor jou kan doen? Kom dan 17,7 en ervaar.
Jou bijdrage is 10,00 euro
Wel graag even aanmelden via mengelmoestuin@hotmail.com

Graag matje, handdoek, kussentje en dekentje meenemen.
We beginnen om 19.15 hr en eindigen rond 21 hr
Tot ziens!
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >