Nieuws


Een nieuw begin .. - woensdag 25 oktober 2017

Afbeelding invoegen  

 

  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Het is inmiddels alweer bijna november. De klok gaat terug, het wordt vroeger donker. We trekken ons terug in onze huizen. De wind raast om het dak en het wordt vochtig. De houtkachel mag aan. De bladeren die beginnen te vallen, bedekken de aarde als een dikke laag isolatie. 
De bovenwereld wordt koud en stil. Het leven trekt zich in de onderwereld terug. 
Met de nieuwe maan van afgelopen week vangt een nieuwe tijd aan. Het is de tijd van rust, verstilling en inkeer.  
Het is de tijd van Holda (vrouw holle). Ze is de beschermster van de zielen der gestorvenen. De sluier naar de andere wereld is deze tijd van het jaar filter dun. Brand daarom nu een kaarsje voor je dierbare overledene. 
Neem even de tijd om bij hen stil te staan. De brandende kaars begeleidt als het ware het opstijgende gebed naar de kosmos.  
 
Verder is het nog de tijd van dankbaarheid. Dankbaar zijn.
Dankbaar voor alles wat er op je pad is gekomen. 
Zelfs de meest vervelende gebeurtenissen kunnen het begin zijn van iets nieuws of moois. Waar ben jij dankbaar voor? Wat heeft dit jaar jou gebracht?  
De volgende nieuwe maan van 18 nov wordt een tijd van geven en ontvangen 
 
Het harde werken op de tuin is dan even voorbij. We geven het over aan het grote geheel. We genieten van onze oogsten. De volle manden noten, kisten met kroten, appels en peren. Potten vol met heerlijk zomerfruit en veel gedroogde kruiden. 

We brengen ons huis op orde, porren het kacheltje op en bakken een taartje van appels in onze oven. Elk seizoen heeft zo zijn heerlijkheid. 
 
Wij wensen jullie een stille periode vol dankbaarheid en rust, maar met veel liefde!  
  
 

Reacties:

Wat mooi om bij stil te staan Mar, dank je voor je tekst, maakt me weer meer bewust van de cyclus en meer mee in verbinding!

Ans de Graaf Blokland- 26-10-2017

Het is weer een heel mooie dit jaar. Rust en tevredenheid. Een groot goed in deze wereld. Dikke zoen voor jullie allebei. xx

Neally- 27-10-2017


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >