workshops

 
      Afbeelding invoegen
 
Gedurende het seizoen geven wij op de Mengelmoestuin diverse workshops op het gebied van kruiden en de verwerking ervan.
We beginnen met een kop thee en inleiding. Daarna volgt een rondleiding door de tuin en verdere workshop. Opgeven voor de workshop gaat via de website of via facebook. 
De kosten voor de workshops zijn 25,00 euro pp (tenzij anders vermeld) incl kruidenthee en documentatie en de duur is rond de 2.5 hr.
 
Kunt u op geen van de genoemde dagen of wilt u voor een groep een workshop/indeling op maat? Schroom niet en vraag het ons
Vanaf 5 personen is er veel mogelijk..
WC is aanwezig…
 
Daar wij geen binnen accommodatie hebben staat er gedurende deze periode en in de zomer wanneer het weer er om vraagt een grote tent waarin deze workshops gegeven worden. Het is er zeer behaaglijk en ruim maar wees er op voorbereid en neem een extra trui of vest mee..

Organiseer je eigen workshop datum bij minimaal 5 personen!
 

CALENDULA WORKSHOP 2018
Het is weer Juli en de Calendula staat weer prachtig in de bloei. In deze maand heeft dit prachtige zonnekruid veel geneeskracht. Daarom starten we weer met enkele Calendula workshops.
De workshop bestaat uit het plukken, ruiken, voelen en ervaren van de Goudsbloem. 
Vervolgens verwerken we het tot een mooie zalf op basis van kokosolie en bijenwas.
 
Tevens maken we een rondgang over de tuin met anekdotes.
De kosten voor de workshop zijn incl info en thee met lekkers 25 euro pp (incl btw)
 
        Afbeelding invoegen 

 
De volgende datums zijn mogelijk;
11 juli om 19hr
17 juli om 10hr
18 juli om 19hr
25 juli om 19hr
 
Graag opgeven via de website of mengelmoestuin@hotmail.com
 
Huidolie of babybillenolie maken

Op 10 juli om 19hr
of 12 juli om 10hr                    geven we een workshop kruidenolie maken. Olie voor de huid of babybillen,       100% natuurlijk. 

Kosten 25 euro incl rondleiding, olie , thee en lekkers..
Opgeven via mengelmoestuin@hotmail.com of de website
        Afbeelding invoegen

 
 
 


Afbeelding invoegenSmeerwortel workshop.      Een prachtige inheemse plant. En er is geen plant die zoveel allantoine bevat als de smeerwortel. We gaan de wortel oogsten en ver- werken tot een smeerwortel olie. Deze verbetert de doorbloeding van de huid maar werkt vooral ontstekingsremmend,    Afbeelding invoegen 
bloedstelpend, reinigend en bovenal weefselherstellend.       Aanmelden via onze website of de FB pagina. 
Vanwege de winter opstelling op onze Mengelmoestuin is er maar beperkt plaats in onze kruidenkeet. Max 4 personen per workshop. 

  Afbeelding invoegenEen theekransje van 2 uurtjes. GEEN High tea! We gaan in de kruidentuin op zoek naar kruiden die je kunt gebruiken in de thee. Gewoon voor de lekker en soms omdat het goed voor je kan zijn.. Wanneer drink je het herderstasje of wanneer de brandnetel? Braam of frambozenblad?  
Afbeelding invoegenBrandnetel workshop  
De eerste datum’s van de brandnetelworkshops zijn  inmiddels bekend. Behalve veel weetjes over de brandnetel gaan we ook plukken, proeven(thee) en we maken er een zalf van. Deze werkt prima bij jeuk, als trekzalf, eczeem en brandwonden.
 
Afbeelding invoegen 
De workshop is incl thee en documentatie.
Datums zie hier;  


 

Aanmelden kan via de website of mengelmoestuin@hotmail.com
Kosten 25,00 pp

Aanmelden via website of mengelmoestuin@hotmail.com
Met eigen groep organiseren is mogelijk v.a 5 personen

Organiseer je eigen workshop datum bij minimaal 5 personen!
 
Afbeelding invoegenCalendula workshops
    We beginnen met een kop Goudsbloem thee en een inleiding. Daarna volgt een rondleiding over de tuin en het plukken. Vervolgens verwerken we deze oogst tot een mooie zalf.
Daar wij met vers geoogste bloemen werken zullen de datums pas half juni bekend worden. Zie hieronder;

 
Afbeelding invoegenKamille workshop 2018     een gezellige, praktische workshop over de Kamille. Hoe zet je de thee en waarom? Waar kun je haar nog meer voor gebruiken? We plukken de bloemen en maken een olie.

 
Afbeelding invoegenKamille baby workshop 2018 Een workshop Kamille baby olie maken. Leer zelf van Kamillebloemen een mooie baby olie en thee te maken. Leuk voor bewuste moeders! En, neem je koter eventueel mee.