VELT Opentuin dag 2018

 
      Afbeelding invoegen
 
                      

              De altijd gezellige OPEN EKOTUINDAG van de Mengelmoestuin

De Mengelmoestuin is lid VELT en dat is de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. 
Gezond leven op het ritme van de seizoenen. Natuurlijk met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm en hoopt bij te dragen tot de ontwikkeling van een duurzame levensstijl. 
 
      Afbeelding invoegen

Een keer per jaar organiseert VELT de EKOdagen.
Onze Mengelmoestuin doet ook dit jaar weer mee en zet haar tuinhek open op 
zondag 3 juni van 10 tot 17 uur. 
Op de tuin zijn behalve de VELT info stand ook diverse kramen aanwezig waar u kennis kunt maken met ekologische en natuurlijke producten.
Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet.
Laat je inspireren en informeren! 
 
Natuurlijk is de Theetuin met KEETering aanwezig voor Lekkers & heerlijks.
 
Een kleine impressie van voorgaande jaren..

Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

 

 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Lijst met deelnemers;
 
De VELT kraam van VELT Rotterdam is aanwezig met info & boeken over ecologisch leven en tuinieren. Maak maar alvast je verlanglijstje!!En heb je vragen? Stel ze gerust! Wil je lid worden? Dat kan!!https://www.facebook.com/VELTrotterdam/
 
*
Natuurlijk ontbreekt de enige echte
Bio kaasboer (koe en geit) uit de krimpenerwaard niet op deze dag!! De familie Boogeardt.
Fijn dat ze er weer bij zijn!!         (en lekker!!)
          Afbeelding invoegen
 
*
Ken je ze al?
Die bio boxen van Willem & Drees? Twijfel je of deze biologische box bij je past? Ga in gesprek met Gerry want ze staat bij ons op de Mengelmoestuin. Iedereen BIO!
 

        Afbeelding invoegen

 
Ook een bijzondere aanwezige is de kleine kookfabriek. 

Ze is Ayurvedisch voedings- en leefstijlconsulent, en heeft een aantal jaren als vegetarisch/plantaardig kok gewerkt bij verschillende restaurants.
Op de Mengelmoestuin staat ze met alternatieven voor kaas en paté en kim chee 
Alles wat ze maakt is gebaseerd op het principe Whole Food Plant Based.
Dit betekend dat ze streeft naar een zo hoog mogelijke voedingswaarde, dus zonder 'loze' ingrediënten. Daarnaast zijn de meeste producten gefermenteerd, dus levend. Tevens geeft ze graag informatie over gezonde plantaardige voeding, begeleiding bij omschakeling naar een volledig plantaardig dieet of vragen over voeding

          Afbeelding invoegen 
 
Een andere leuke aanwinst zijn de Schoutentjes van Schoutens kruiden!     Een tafel vol met onbespoten planten en kruiden. Zo passend op onze VELT tuindag op de Mengelmoestuin. Ik zeg; kom op 3 juni naar de Mengelmoestuin.  
kijk voor meer info over hen; https://www.facebook.com/schoutenskruiden/
          Afbeelding invoegen

Anders dan wijn,
zeg maar lekkerder!   Wie Robert al kent zal toch vooral denken aan de bijzondere dranken (we spreken van "Bergers”) die hij produceert van zo’n beetje alles behalve druiven. Hij heeft inmiddels een vermaard assortiment van fruit (van bosaardbei tot zwarte bes), bloemen (van Chinese roos tot vlierbloesem), wortels (gentiaan en gember), boomsappen (berk en esdoorn ) en gewassen (saké) gecreëerd, dat door de liefhebbers van "puur” zeer wordt gewaardeerd.De "Bergers” zijn met grote precisie  gemaakt van de beste producten uit de natuur. Met liefde en aandacht zijn alle bewerkingen handmatig verricht. "Bergers” zijn geen wijnen want ze zijn nooit van druiven gemaakt maar het zijn "méthodes vinoises” of wel "Bergers” zijn op de zelfde manier vergist zoals wijnen. Er bevinden zich geen kunstmatige toevoegingen in de flessen. Bergers zijn puur natuur, zonder sulfiet, niet gefilterd.Kom gerust proeven en laat je verleiden!
           Afbeelding invoegen
 

VYLIG.

en de bio-afbreekbare groene nitril handschoen. Een primeur!                  Op 3 juni verkopen wij, VYLIG. op de open Veltdagen een volledig bio-afbreekbare handschoen. Ideaal voor het werken in de tuin of rondom jouw huis. Meer info over dit product vind je hier

  Afbeelding invoegen

     Afbeelding invoegen